URSKIVE-banner til hjemmeside

CTRL+ALT+DEMENS

En anderledes teateroplevelse – installeret i Århus Domkirke og på Kvindemuseet fra den 4. – 22. september 2018.

 

CTRL+ALT+DEMENS var en sensorisk rejse gennem tre forskellige aspekter af demens. Med varme, poetiske stemninger og personlige fortællinger kom vi tættere på demensens forvrængende slør. Tættere på de demensramte og på deres pårørende.

I små grupper á 6 personer blev forbipasserende og opsøgende publikummer inviteret ind i en 40 minutters oplevelse, der var installeret i Århus Domkirke og Kvindemuseet

Selvom vi ikke kan vide, hvordan demens opleves hos de mennesker der rammes, så er der mange formodninger. Billedsproget omkring demens er stærkt og fordommene endnu stærkere. I vores forestilling går vi et lag dybere end den traditionelle oplysningskampagne og tilbyder en kunstnerisk oplevelse af det dybe slør og tabet af sindet. I arbejdet med CTRL+ALT+DEMENS har vi oplevet dybden og historiernes mangfoldighed. Oven på et liv fyldt med muligheder, mister vi kontrollen. Glemslen tager fat og vores opfattelse af virkeligheden forvrænges. Og det er der forestillingen starter.

Forestillingen er produceret af Teater Fluks og 1:1 Produktion, i samarbejde med Sundhed & Omsorg, Aarhus Kommune og var støttet af FO-Århus.

CTRL+ALT+DEMENS er baseret på research, interviews og personlige oplevelser.
Forestillingen spiller på dansk. Det er muligt at starte et samarbejde om at lave endnu en genopsætning af forestillingen andre steder i landet – alternativt kan forestillingens lydinstallation opsættes og afvikles forholdsvis let de fleste steder. Kontakt rasmus@teaterfluks.dk og hør om mulighederne.

Iscenesættere og performere:
Sara Fink Søndergård & Rasmus Malling Skov
Tekniske løsninger og installation:
DimsOs
Lyddesign og billedside:
Apperaat
Research:
Teater Fluks i samarbejde med DemensCentrum Aarhus
Varighed:
45 minutter
Alder:
12+